Royal Dutch Eindhoven info

Alles wat jij moet weten over Royal Dutch Eindhoven vind je op deze pagina!

zigzaglijn

Festival info

Datum & tijd
Royal Dutch 2025 vindt plaats op zaterdag 26 april van 18:00 tot 01:00 en op zondag 27 april van 12:00 tot 00:00.
Locatie
Royal Dutch vindt plaats op het Stadhuisplein in Eindhoven.
Minimumleeftijd
De minimumleeftijd om Royal Dutch te bezoeken is 18 jaar. Bij twijfel kan er aan de bezoeker gevraagd worden zich te legitimeren. Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt om het festival te missen. Je rijbewijs, paspoort en Nederlandse identiteitskaart geven je toegang tot een onvergetelijke dag.
Is Royal Dutch gratis toegankelijk?
Ja, zowel koningsnacht als koningsdag is voor iedereen gratis toegankelijk. Je hebt dus geen ticket nodig om toegang te krijgen tot het festivalterrein van Royal Dutch.
Lockers
Er zijn geen lockers aanwezig bij Royal Dutch.
Betalen
Betalen kan via pinnen aan de bar. Op het terrein zijn 2 kassa punten aanwezig waar je met cash een dag 'pinpas' kan kopen om via deze pas aan de bar een drankje te bestellen.
Paraplu
We hebben zon besteld, maar raden aan om voor de zekerheid een poncho mee te nemen. Paraplu's zijn i.v.m. de veiligheid niet toegestaan en zullen bij de entree in beslag worden genomen.
Oordoppen
We adviseren altijd om oordopjes in te doen. Dit om te zorgen dat je ook na Royal Dutch nog heerlijk naar muziek kan luisteren zonder ruis in je oren.
Selfiesticks
Helaas, pindakaas. Selfiesticks zijn voor jouw veiligheid en die van andere bezoekers niet toegestaan. We raden je daarom aan geen selfiesticks mee naar de entree te nemen, deze zullen bij de entree in beslag worden genomen.
Professioneel foto apparatuur
Wil je jouw Royale ervaring op beeld vastleggen? Geen probleem! Kleine pocketcamera’s zonder verwisselbare lens zijn gewoon toegestaan. Het delen van de beelden mag natuurlijk op alle social media met de hashtag #RoyalDutch. Professionele foto/videoapparatuur is niet toegestaan. Wil je vanuit een organisatie op professionele basis fotograferen of filmen, stuur dan een officiële persaanvraag naar?info@firstvision.nl.
Persoonlijke hygiëne & preventie
Voor persoonlijke hygiëne en preventie is het toegestaan om een kleine tube desinfecterende gel naar de locatie te brengen (max. 100 ml).
Deodorant
Deodorant is vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan en zal bij de entree dan ook worden ingenomen. Maar geen paniek, kleine deorollers zijn wel toegestaan en bieden een uitkomst.
Terrein (tussentijds) verlaten
Wanneer je het festivalterrein verlaat is het mogelijk om opnieuw binnen te komen. Hierbij geldt wel vol = vol, heb je het terrein verlaten en is het vol als je terugkomt dan wordt de toegang helaas geweigerd totdat er voldoende bezoekers van het terrein af zijn.
Lichamelijke beperking?
Het terrein van Royal Dutch is prima begaanbaar voor mindervaliden.
Rookbeleid & Verkoop sigaretten
Roken is alleen toegestaan op open terrein. Helaas mogen er op het terrein geen sigaretten meer verkocht worden. Het is toegestaan om een E-sigaret mee het terrein op te nemen, de vloeistof zal worden gecontroleerd door de beveiliging waarna toegang zal worden verleend. Navullingen voor E-sigaretten zijn niet toegestaan.
Ik voel me niet lekker
Royal Dutch ga je royaal vieren met je vrienden. Geniet van de muziek en de drank maar let wel op jezelf en op elkaar. Wanneer je jezelf niet goed voelt, geef dit dan aan bij een vriend of vriendin. Er is een EHBO-post aanwezig op het festivalterrein.
Medicatie
Wanneer je tijdens Royal Dutch gebonden bent aan het innemen van medicijnen, breng dan een doktersvoorschrift of medisch paspoort mee. Geef vervolgens bij de beveiligers bij de ingang aan dat je medicatie bij je hebt. De beveiliging zal op basis van je doktersverklaring of medisch paspoort bepalen of je medicatie is toegestaan. Indien nodig kan de medicatie opgeslagen of afgekoeld worden bij de EHBO. Als de hoeveelheid medicijnen die je bij je hebt, het doktersvoorschrift overschrijdt, kan deze door de beveiliging worden ingenomen.
Wat doet Royal Dutch Festival met gevonden voorwerpen?
Ben je tijdens Royal Dutch waardevolle spullen verloren? Don’t panic yet! Na afloop van het festival worden de gevonden voorwerpen overgedragen aan de organisatie First Vision. Stuur na het event een mailtje naar info@firstvision.nl met je verloren voorwerp.

Vervoer

Waar kan ik parkeren?
Kom je met de auto? Dan adviseren we je om gebruik te maken van de parkeergarages nabij het Stadhuisplein. Er is namelijk geen aparte parkeerplaats voor bezoekers van Royal Dutch. Hou dus rekening met een enorme drukte en wegafsluitingen in en om Eindhoven centrum i.v.m. Koningsdag. Probeer waar kan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Het Stadhuisplein ligt op loopafstand van Eindhoven Centraal.
OV
Het Stadhuisplein bevindt zich in het centrum van Eindhoven en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Check voor de actuele routes en vertrektijden www.9292.nl.

Contact

Hoe kan ik in contact komen met Royal Dutch?
Als je vragen hebt adviseren we altijd om de Info pagina goed door te lezen, hier hebben we de meest voorkomende vragen namelijk al beantwoord. Heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@firstvision.nl. We helpen je graag verder zodat je maximaal voorbereid bent op een onvergetelijke verjaardag van Willie.
Persaanvraag
We willen alle fotografen en cameramannen die op Royal Dutch professioneel beeldmateriaal willen schieten vragen om contact op te nemen met onze PR-afdeling. Stuur een officiële persaanvraag naar marketing@firstvision.nl.

GRATIS ENTREE

Ga naar Facebookevent